Dobrodošli | Azzurro eShop

Zaštita ličnih podataka

Izjava o zaštiti ličnih podataka

Kompanija Azzurro eShop poštuje i štiti vašu privatnost. U nastavku pročitajte kako postupamo s vašim ličnim podacima. Ova izjava o zaštiti ličnih podataka opisuje obradu podataka koje prikupljajamo sa naše stranice (azzurro-e-shop.com), koje posjetiteljima omogućuju pristup do našu internet stranicu i korištenje naših usluga. Ovaj pravilnik o privatnosti je u skladu s opštom uredbom o zaštiti podataka EU i s lokalnim zakonima.

Pravna osnova za obradu podataka

Kada obrađujemo lične podatke koji se odnose na ugovor ili mogući ugovor s vama, pravna je osnova za obradu to da su podaci potrebni za izvršenje ugovora o poslovanju s vama ili prije sklapanja ugovora. Ako je pravna osnova za obradu podataka vaša saglasnost, imate pravo u bilo kojem trenutku povući saglasnost, međutim to ne utječe na zakonitost obrade sa strane kompanije Azzurro eShop za period prije povlačenja saglasnosti. Ako lične podatke posredujemo organima za provedbu zakona ili drugim vladinim organima, vaše podatke dijelimo jer imamo zakonsku obvezu to učiniti.

Razlog i svrha prikupljanja ličnih podataka sa strane kompanije Azzurro eShop

Ovdje su opisane glavne kategorije podataka koje prikuplja kompanija Azzurro eShop, kao i primarni ciljevi prikupljanja podataka:
- Kao dio opštih poslovnih procesa kompanije Azzurro eShop Prikupljamo lične podatke o posjetitelju internet stranice, kupcima, dobavljačima (uključujući treće osobe kao ponuditelje usluga). Podaci mogu sadržavati ime pojedinca, podatke za kontakt i druge podatke potrebne za poslovanje s vama ili vašom organizacijom.
- Kao pomoć pri vašem upitu Možete odabrati pristanak za posredovanje ličnih podataka, uključujući vaše ime, e-mail adresu ili druge podatke za kontakt, kada nas kontaktirate preko telefona, putem e-pošte ili pošte, korištenjem naših digitalnih platformi ili drugih komunikacijskih kanala. Ti Lični podaci nam omogućavaju da odgovaramo na vaše zahtjeve o informacijama, da pripremimo odgovarajuće korake i ponude za kupnju proizvoda te da možemo odgovoriti u slučaju zahtjeva za uvažavanje jamstva ili drugih zahtjeva.
- Kupci i potencijalni kupci lične podatke klijenata i potencijalnih klijenata, uključujući ime, podatke za kontakt, podatke o plaćanju i kreditnim karticama, kreditima i druge informacije prikupljamo jer su nam potrebni za poslovanje s pojedincima ili organizacijama. Podatke šaljemo logističkim partnerima, kako bi se pobrinuli za narudžbu, uključujući i dostavu proizvoda. Automatsko prikupljanje podataka na digitalnim alatima nam omogućava brigu o sigurnosti korisnika naše stranice.
- Razvoj poslovanja Lični podaci koje nam povjerite ili oni koji su prikupljeni automatski na našim digitalnim alatima će se koristiti, kako bismo bolje upoznali korisnike naših proizvoda i rješenja te će biti osnova za relevantne poruke i ponude prilikom kontakta s nama. Lični podaci će se koristiti za poboljšanje proizvoda, procesa i internet stranice. Uz vaše dopuštenje, ako je potrebno, možemo vaše lične podatke koristiti kako bi vas obavijestili o poslovanju, proizvodima i uslugama kompanije Azzurro eShop. Ako ne želite da kompanija Azzurro eShop koristi vaše lične podatke na taj način, ili ako ne želite primati daljnje informacije, možete se u bilo kojem trenutku odjaviti od primanja novosti. Na dnu različitih komunikacijskih kanala možete pronaći link za odjavu ili nas kontaktirajte putem e-maila info@azzurro-e-shop.com. Vaše podatke ćemo u roku od 15 dana po zaprimljenoj odjavi obrisati iz naših sistema.

Lične podatke posjetitelja naše stranice možemo prikupljati kao dio anketa o uslugama i proizvodima kompanije Azzurro eShop

Lične podatke posjetitelja naše stranice ili kupaca možemo prikupljati u svrhu opskrbe određenih proizvoda i razmatranje interesa stranki.
Lične podatke možemo prikupljati na način na koji to zahtijeva i dozvoljava zakon. Lični podaci koje prikupimo se tretiraju kao povjerljivi i neće se prodavati ili prosljeđivati trećim osobama, osim u iznimkama navedenim u ovoj izjavi.

Način na koji prikupljamo vaše podatke

Podatke koje nam posredujete prikupljamo kada nam se obratite zbog proizvoda, usluga ili informacija, sudjelujete u javnim forumima ili drugim djelatnostima na našim digitalnim alatima, kada ispunite ankete za kupce ili na drugi način komunicirate s nama. Podatke prikupljamo putem različitih tehnologija, kao na primjer s »kolačićima«.

Vaše lične podatke nećemo prosljeđivati drugima, osim kada se radi o iznimkama kao u sljedećim slučajevima:
- Kada povezane kompanije ili treće osobe obavljaju usluge u naše ime, na primjer odgovaraju na vaše zahtjeve, ili dostavljaju pakete i usluge za klijente i slično. Tim je kompanijama zabranjeno korištenje vaših ličnih podataka u svrhe koje od njih nismo zahtijevali ili nisu propisane zakonom.
- Kada dijelimo lične podatke u kompaniji ili s trećim osobama, kako bi osigurali sigurnost i zaštitu naših klijenata, zaštitili svoja prava i imovinu u skladu s pravnim postupcima ili u drugim slučajevima ako u dobroj vjeri vjerujemo da je objavljivanje propisano zakonom.

Vaš nadzor i vaše odluke

Omogućavamo vam određen nadzor i odluke u vezi s našim prikupljanjem, korištenjem i dijeljenjem vaših podataka. U skladu s lokalnim zakonom može nadzor i odlučivanje s vaše strane obuhvaćati sljedeće tačke:
- Možete promijeniti svoju odluku u vezi narudžbe, primanja novosti i obavijesti.
- Možete odlučili želite li od nas primati marketinške poruke o proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vas mogle zanimati.
- Možete odlučiti želite li primati obavijesti iz ciljnog oglašavanja mreža za oglašavanje, pružatelja razmjene podataka i tržišne analitike i drugih usluga.
- Možete zatražiti pristup do vaših ličnih podataka koje pohranjujemo, kako bi popravili netočne ili nepotpune informacije te u određenim okolnostima možete zahtijevati da podatke koje o vama pohranjujemo izbrišemo iz svoje evidencije (pravo fizičkih osoba).

Vaš nadzor i odluke možete provesti, ili zatražiti pristup Ličnim podacima tako da nas nazovete ili pismenim putem stupite u kontakt s nama te slijedite dobivene upute. Molimo vas, imajte na umu da vam možda nećemo moći pružiti određene proizvode i usluge ukoliko nam ne dozvolite prikupljanje vaših ličnih podataka te da neke naše usluge možda neće moći uzeti vaše interese i preferencije u obzir. Ako imate bilo kakva pitanja o vašim točno određenim Ličnim podacima koje obrađujemo ili pohranjujemo, pismenim putem kontaktirajte tvrtku Azzurro eShop. Na vaš zahtjev ćemo odgovoriti u roku jednog mjeseca s mogućnošću produljenja roka za dodatnih mjesec dana. U slučaju produljenja roka, ćemo vas o tome obavijestiti unutar mjesec dana od zaprimanja vašeg zahtjeva.

Sigurnost, integritet i pohrana podataka

Sigurnost, integritet i povjerljivost vaših podataka su nam veoma važni. Naša grupa provodi tehničke, administrativne i fizičke mjere sigurnosti namijenjene zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, korištenja i izmjenjivanja. Povremeno provjeravamo sigurnosne postupke, kako bi razmotrili odgovarajuće najnovije tehnologije i metode. Molimo vas, imajte na umu da unatoč našim najboljim naporima, nikakve mjere predostrožnosti nisu potpune ili takve da bi ih bilo nemoguće zaobići. Vaše lične podatke ćemo pohranjivati toliko, koliko je potrebno u svrhe navedene u ovoj izjavi o zaštiti ličnih podataka, osim ako je potrebno duže razdoblje pohranjivanja ili ga dopušta zakon. Informaciju ćemo redovito uređivati, kako bismo ju održali ažuriranom.

Promjene izjave o zaštiti ličnih podataka

Povremeno možemo promijeniti tu izjavu, kako bi ju prilagodili najnovijim tehnologijama, industrijskim praksama, regulatornim zahtjevima ili u druge svrhe. Na našim digitalnim platformama bit će objavljena važeća verzija izjave o zaštiti podataka. Savjetujemo vam da redovito pratite Izjavu o zaštiti ličnih podataka, a ako je prema važećim zakonima to potrebno, prije izmjene ćemo dobiti vašu saglasnost.

Pritužbe i pitanja

Ako imate pritužbu ili pitanje o ovom pravilniku o privatnosti, pismenim putem kontaktirajte tvrtku Azzurro eShop. Ako niste zadovoljni načinom postupanja s vašim Ličnim podacima, možete podnijeti žalbu. Koristite podatke za kontakt navedene na kraju ove izjave. U slučaju podnesene žalbe morate vaše podatke za kontakt dostaviti kompaniji Azzurro eShop Vašu žalbu ćemo obraditi i na nju odgovoriti u roku 30 dana.

Privatnost i kolačići

Lični podaci naših korisnika su jedno od područja kojem posvećujemo izuzetnu brigu i pažnju. Brinemo se ne samo za to da svi uslovi budu ispunjeni, već da napravimo i više od toga jer smo svjesni osjetljive prirode ovog područja. Prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka je voditelj internet trgovine azzurro-e-shop.com/, Azzurro eShop dužan zaštititi lične podatke svojih korisnika. Za potrebe poslovanja azzurro-e-shop.com prikuplja sljedeće podatke o korisniku:
- ime i prezime
- adresu za dostavu
- kontaktni telefonski broj
- druge podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrasce u internet trgovini

Prodavatelj nije odgovoran za tačnost, potpunost i ažuriranost podataka koje unese korisnik. Za potrebe osiguravanja sigurnosti se prikupljaju i IP adrese s kojih korisnici pristupaju ka internet stranici. Svakom korisniku se na početku posjeta dodjeljuje kolačić za sesiju, kako bi se identificirala i pratio proces kupnj3. Na vašem računalu azzurro-e-shop.com između ostalog može pohraniti i druge kolačiće, kao što su: identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (za identifikaciju korisnika prilikom sljedećeg posjeta), ocjene proizvoda (kako bi znali koje proizvode ste već ocijenili) te kolačiće sistema Google Analytics (analiza posjeta internet stranice).

Svi navedeni podaci, osim kolačića, se na poslužitelju azzurro-e-shop.com pohranjuju trajno. Kolačići sesije su u memoriji poslužitelja pohranjeni samo za vrijeme trajanja posjeta te se brišu jedan sat nakon neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na računalu posjetitelja.

Provođenje politike privatnosti

Firma Azzurro eShop usvojila je Pravilnik o zaštiti ličnih podataka. Svi zaposleni u kompaniji, koji na bilo koji način dolaze u kontakt s Ličnim podacima, upoznati su sa sadržajem Pravilnika o zaštiti ličnih podataka.

Pravo informiranja

Imate pravo do besplatnih informacija o vašim ličnim podacima kojima raspolažemo. Kao i pravo na uvid, popravak ili brisanje tih podataka. U slučaju da imate pitanja o brisanju ili korištenju vaših podataka, pošaljite nam e-mail na e-mail adresu info@azzurro-e-shop.com ili nam pošaljite zahtjev poštom na adresu kompanije Azzurro eShop.

Obavijest i status narudžbe: zadržavamo pravo da vas na dani telefonski broj ili e-mail adresu obavijestimo o statusu vaše narudžbe. U slučaju da narudžbu ne preuzmete više od 5 dana, zadržavamo pravo da vas kontaktiramo putem poziva ili poruke, kao podsjetnik za preuzimanje proizvoda.

Obavijest o zaprimljenoj narudžbi: vaše korisničko iskustvo nam je bitno, zato vas nakon primitka narudžbe može nazvati naš referent, kako bi provjerio jeste li zadovoljni s kupnjom i proizvodom. Ukoliko budete željeli, naš će vas referent obavijestiti i o drugim akcijama i promocijama koje možete dobiti ili koristiti prilikom sljedeće kupovine u internet trgovini. U tom ćete slučaju na vaš telefonski broj i vašu e-mail adresu redovito primati elektronske i sms obavijesti o akcijama i promocijama kompanije.

Vašu saglasnost možete u bilo kojem trenutku prekinuti na način da nam to javite na našu e-mail adresu info@azzurro-e-shop.com. Isto tako u okviru naše djelatnosti zadržavamo pravo da vas pitamo o učestalosti posjete naše internet stranice. Vaše mišljenje ćemo koristiti, kako bismo poboljšali internet stranicu i iskustva korisnika.

Pravo da od kompanije Azzurro eShop kao izvršitelja obrade ličnih podataka zahtijevam pristup do ličnih podataka i sljedećih informacija:
- svrhe obrade
- vrste ličnih podataka, korisnika ili kategorije korisnika kojima su otkriveni ili će biti otkriveni lični podaci, posebno korisnike u trećim državama ili međunarodnim organizacijama
- predviđeno razdoblje pohrane ličnih podataka ili, ako je to moguće, mjerila koja se koriste za utvrđivanje toga perioda
- postojanje automatiziranog prihvaćanja odluka, uključujući oblikovanje profila
- razloge za to, kao i važnost i predviđene posljedice takvog obrađivanja za pojedinca
- jednu (besplatnu) kopiju ličnih podataka u obliku koji sam odredim (ako se zahtjev podnosi elektronskim putem za komunikaciju i ne zahtijevam drugačije, kopija se dostavlja u elektroničkom obliku). Za dodatne kopije koje zahtijevam, može izvršitelj obrade naplatiti razumnu naknadu uzimajući u obzir troškove
- popravak netočnih ličnih podataka.

Pravo da od kompanije Azzurro eShop kao izvršitelja obrade ličnih podataka u bilo kojem trenutku zahtijevam ograničavanje obrade ličnih podataka kada:
- osporavam tačnost ličnih podataka, i to za razdoblje koje voditelju obrade omogućuje da provjeri tačnost ličnih podataka
- ako je obrada nezakonita i protivim se brisanju ličnih podataka te umjesto toga zahtijevam ograničenja u njihovom korištenju
- voditelju obrade lični podaci više nisu potrebni u svrhe obrade, ali su potrebni meni za priznavanje, provođenje ili branjenje pravnih zahtjeva
- brisanje svih ličnih podatka (pravo na zaborav), a prije svega u slučaju kada opozovete pristanak za obradu ličnih podataka
- ispis ličnih podataka u strukturiranom, opšte korištenom i jasno čitljivom obliku, s pravom prosljeđivanja tih podataka drugom voditelju obrade, bez da bi me prvotni voditelj obrade pri tome ograničavao
- prekid korištenja ličnih podataka u svrhe neposrednog marketinga
- pravo da kod službenika za informacije podnesem žalbu protiv voditelja obrade ako smatram da obrada mojih ličnih podataka krši Opštu uredbu o zaštiti podataka.

Postupak ostvarivanja prava

Upoznat sam da mogu sve gore navedene zahtjeve, koji se odnose na ostvarivanje prava u vezi s Ličnim podacima, pismenim putem uputiti voditelju obrade, i to na e-mail adresu info@azzurro-e-shop.com. Upoznat sam s time da voditelj obrade može, za potrebe pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava u vezi s Ličnim podacima, od mene zahtijevati dodatne podatke, a postupak može odbiti samo u slučaju ako dokaže da me ne može pouzdano identificirati.

Što su kolačići i zašto su potrebni?

Kolačić je kratki tekst koji internet stranica prilikom vašeg posjeta šalje vašem pregledniku. Na taj vas način internet stranica prepoznaje, pomoću njega si zapamti podatke o vašem posjetu te vam omogućuje ugodniju i jednostavniju internet uslugu. Pomoću kolačića prilagođavamo sadržaj na našoj internet stranici, zapamtimo vaše postavke te bilježimo posjete našoj internet trgovini. Pregledavanje naše internet trgovine je s kolačićima ugodnije, brže i prije svega učinkovitije.
azzurro-e-shop.com koristi sljedeće kolačiće:


Ime kolačića

Svrha

Trajanje

Kompanija

sb

Facebook dodatne operacije

2 godine

Facebook

fr

Facebook dodatne operacije

3 mjeseca

Facebook

xs

Facebook dodatne operacije

3 mjeseca

Facebook

c_user

Facebook dodatne operacije

3 mjeseca

Facebook

presence

Facebook dodatne operacije

Trajanje sesije

Facebook

pl

Facebook dodatne operacije

1 mjesec

Facebook

wd

Facebook dodatne operacije

1 sedmica

Facebook

datr

Facebook dodatne operacije

3 mjeseca

Facebook

m_pixel_ratio

Facebook dodatne operacije

Trajanje sesije

Facebook

dpr

Facebook dodatne operacije

1 sedmica

Facebook

act

Facebook dodatne operacije

Trajanje sesije

Facebook

__utma

Statistika gledanja web stranica

2 godine

Google Analytics

__utmz

Statistika gledanja web stranica

6 mjeseci

Google Analytics

__utmc

Statistika gledanja web stranica

Trajanje sesije

Google Analytics

__utmv

Statistika gledanja web stranica

Trajanje sesije

Google Analytics

Onemogućavanje kolačića

Vi odlučite hoćete li dopustiti pohranu kolačića na vašem uređaju. Postavke za kolačiće možete kontrolirati i mijenjati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama za kolačiće odaberite web preglednik koji koristite.

Ako promijenite ili izbrišete datoteku preglednika s kolačićima, promijenite ili nadogradite svoj preglednik ili uređaj, možda ćete morati ponovno onemogućiti kolačiće. Postupak za upravljanje i brisanje kolačića se razlikuje od preglednika do preglednika. Ako vam je za to potrebna pomoć, možete pogledati pomoć za korisnike na pregledniku. Praćenje Google Analytics možete onemogućiti na sljedećem linku https://marketingplatform.google.com/about/.

Izmjene pravila o zaštiti privatnosti

Ovu obavijest možemo mijenjati s vremena na vrijeme kako bismo je prilagodili najnovijim tehnologijama, industrijskoj praksi, pravnim zahtjevima ili drugim svrhama. Primjenjivu verziju pravila o zaštiti privatnosti objavićemo na našim digitalnim platformama. Preporučujemo da povremeno pregledavate naša pravila o zaštiti privatnosti. Ako to zahtijeva primjenjivo zakonodavstvo, zatražit ćemo vašu privolu prije uvođenja bilo kakvih izmjena.